Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Πρωταγωνιστές»: Ποιος φταίει; Οι πολιτικοί, οι δικαστές, οι δικηγόροι ή οι δικομανείς πολίτες;

Η Ελλάδα είναι  η χώρα με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση  στην απονομή της δικαιοσύνης  από κάθε άλλη σύγχρονη χώρα. Ποιος  φταίει; Οι πολιτικοί, οι δικαστές, οι δικηγόροι  ή οι δικομανείς πολίτες; Στους  «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στις 23:40, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναζητά την απάντηση  μιλώντας με δικαστές, δικηγόρους, πολιτικούς.
Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος του 5ου Τμήματος του ΣτΕ, ο Γεώργιος Φαλτσέτος, πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ο  συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης, αναπληρωτής καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών, ο ποινικολόγος Ηλίας Αναγνωστόπουλος  αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του δικαστικού δράματος που βιώνει η χώρα.
Στην εκπομπή  επίσης περιγράφουν τη δικαστική  τους περιπέτεια:
  • ο Βαγγέλης Πετρόχειλος, ένας χωρισμένος πατέρας που δεν μπορεί να δει το παιδί του εδώ και 1,5 χρόνο.
  • η Αμαλία και ο Βαγγέλης Πεσματζόγλου που 26 χρόνια παιδεύονταν στα  δικαστήρια για να δικαιωθούν τελικά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.
  • η Κρίστα Παππά, ιδιοκτήτρια του Kannabishop στην Αθήνα που επί 5 χρόνια προσπαθούσε να αποδείξει ότι τα τρόφιμα που διακινούνταν από το κατάστημά της δεν ήταν «ναρκωτικά».
  • η Αλεξάνδρα Μπαρμπαρούση, απολυμένη ταμίας του Ιπποδρόμου που στην προσπάθειά της να ακυρώσει την απόλυσή της, ξεκίνησε έναν δικαστικό Γολγοθά ο οποίος θα κρατήσει τουλάχιστον 10 χρόνια.
  • η Βαγίτσα Νικολοπούλου, εφοριακός στη ΔΟΥ Ψυχικού η οποία αποκαλύπτει ότι οι αποφάσεις για φορολογικές υποθέσεις διαρκούν περισσότερο από 10 χρόνια.
«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στις 23:40 στο MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...