Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά: Πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης και κοινωνικής υποστήριξης μεταναστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία αλληλεγγύης από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΔΣΠ: «Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά εξελίσσεται πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης και κοινωνικής υποστήριξης των λαθρομεταναστών οι οποίοι κρατούνται στα Αστυνομικά τμήματα του Πειραιά.

Στο κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ανταποκρίθηκαν αμέσως: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με την ένθερμη συμπαράσταση της Προέδρου του, κ. Βαρβάρας Ανεμοδουρά, η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, όπως επίσης  το  ΕΒΕΠ, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά,ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

Σε σύσκεψη αποφασίστηκε η αιμοληψία των κρατούμενων λαθρομεταναστών, όσοι το επιθυμούν, ώστε να διαπιστωθεί εάν πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες, (HIV, ελονοσία ηπατίτιδα) και να χορηγηθούν φάρμακα σε όσους τα χρειάζονται.

Η αιμοληψία θα γίνει επιμελεία ΚΕΛΠΝΟ.

Επίσης αποφασίστηκε η αντικατάσταση του εξοπλισμού διαβίωσης – υλικά τοπικής υγιεινής, παλαιά παπλώματα, κλινοσκεπάσματα κ.λ.π. -  και η παροχή φαρμάκων σε όσους τα χρειάζονται.
       
Ήδη η Μητρόπολη Πειραιά προσέφερε δωρεάν πενήντα (50) στρώματα καινούργια.

Επίσης με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Γεωργίου Μπενέτου θα σταλούν δωρεάν τεχνίτες να επισκευάσουν ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, όπου χρειαστεί.

Απαιτούνται προς το παρόν ακόμη 100 καινούργια μονά στρώματα, 150 καινούργιες θήκες μονών στρωμάτων, 300 καινούργιες κουβέρτες, υλικά ατομικής υγιεινής κ.ά.

Συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος. Το θέμα διαχειρίζεται επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αποτελούμενη από τον Πρόεδρο  Στέλιο Μανουσάκη, τον Αντιπρόεδρο Μανώλη Κοτσώνη και το μέλος του Δ.Σ.
Ηλία Κλάππα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...