Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ζήγρας: «Ο Ακης ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ για να βγει βουλευτής και να έχει την ασυλία»

Τις συντεταγμένες της διαδρομής του μαύρου χρήματος εξακολουθεί να δίνει για δεύτερη μέρα στο δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ακη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες. 

Το συνεχές σφυροκόπημα Ζήγρα προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Υπουργού.

«Ζητήστε από τον Ακη Τσοχατζόπουλο να σας πει για τα ποσά - πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ - που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία, αλλά δεν βγήκε. Τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο» είπε ο Νίκος Ζήγρας. «Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό... Δεν μπορούμε να ακούμε ο,τι να είναι» φώναξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος από το εδώλιο..

Στη συνέχεια ο Νίκος Ζήγρας απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου είπε ότι «όλα ξεκίνησαν το 1997-1998 από την επιθυμία του Ακη Τσοχατζόπουλου και τότε περίπου τον έφερε σε επαφή με κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη (σ.σ είναι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ήδη κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος), ο οποίος εκπροσωπεί Αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα σε ακίνητα».
Ο κατηγορούμενος περιέγραψε συγκεκριμένα ραντεβού που ο Μιχαηλίδης του έδινε βαλίτσα με μετρητά ή επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Αρχικά, όπως είπε δεν είχε υποψιαστεί κάτι ύποπτο. Αργότερα, κατάλαβε ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα. «Τα γνώριζε όλα ο Ακης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον Ακη, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά».
H δική του συμμετοχή στην υπόθεση σταμάτησε το 2006 και μετά, όπως λέει, ανέλαβε ο συγκατηγορούμενος του Γιώργος Σαχπατζίδης. Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος με τις ερωτήσεις του κατέστησε σαφές ότι δεν είναι δεδομένα τα θανατηφόρα και δηλητηριώδη βέλη που ρίχνει και ότι η αξιοπιστία του ελέγχεται. Ο Νίκος Ζήγρας συνεχίζει να απαντά σε ερωτήσεις δικαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...