Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το Ταμείο Υγείας Δικηγόρων και Δικαστικών Επιμελητών της Επαρχίας καταρρέει

Πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές αλλά δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη

Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του χώρου των νομικών επαγγελμάτων, που επηρεάζονται από τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση.

Όπως αποκαλύπτει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, το Ταμείο Υγείας Δικηγόρων-Δικαστικών Επιμελητών Επαρχίας (Τ.Υ.Δ.Ε), εδώ και δύο χρόνια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασφαλισμένων του, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι της επαρχίας να έχουν μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη, παρόλο που υποχρεούνται να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Παρουσιάζεται έλλειψη ελεγκτών ιατρών και οφειλόμενα ποσά από επιστροφές δαπανών δεν επιστρέφονται, ενώ πολλοί φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν καταγγείλει τις συμβάσεις με το συγκεκριμένο ταμείο.

Για τους λόγους αυτούς πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι Υπουργοί να μεριμνήσουν ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των ταμείων υγείας των ασφαλισμένων των νομικών επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...