Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Κληρικοί προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της περικοπής των αποδοχών τους

Την ακύρωση, ως αντισυνταγματικής και παράνομης, της εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που εκδόθηκε κατ' επιταγή του ενιαίου μισθολογίου, με την οποία έγιναν περικοπές στις αποδοχές τους, ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ 65 κληρικοί οι οποίοι παράλληλα κατέχουν και υπαλληλική θέση στον Δημόσιο τομέα, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων».

Οι προσφεύγοντες, λάμβαναν έως σήμερα πλήρεις αποδοχές από την υπαλληλική τους θέση, ενώ από την ιερατική ελάμβαναν μόνο τον βασικό μισθό και το χρονοεπίδομα με βάση την ιερατική τους υπηρεσία.

Εντούτοις, σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο, οι ιερείς που κατέχουν ταυτόχρονα και δεύτερη θέση στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, θα λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης και το 30% των αποδοχών της δεύτερης θέσης στην οποία απασχολούνται.

Σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου εκδόθηκε η από 14.11.2011 προσβαλλόμενη εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και σύμφωνα με αυτήν εκδόθηκαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας των κληρικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...