Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελία Άρειου Πάγου: Να μείνει ως έχει η ποινή του Μαντέλη

​Να παραμείνει ως έχει η ποινή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, για την υπόθεση του πόθεν έσχες, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Το δικαστήριο είχε υποβάλλει στον πρώην υπουργό τριετή φυλάκιση για ανακριβή δήλωση και ο κ. Μαντέλης προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση.

Ο έμπειρος εισαγγελέας  πρότεινε όμως σήμερα στο Ποινικό Τμήμα να απορριφθεί η αίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που του επέβαλε τριετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα που είχε πάρει ως χορηγία από τη Siemens το ποσό των 450.000 μάρκων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλίωτας υποστήριξε ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ότι δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον κανόνα της δίκαιης δίκης.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε μέσα να εκδώσει την απόφασή του. Ο κ. Μαντέλης θα δικαστεί πάντως την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της χορηγίας της Siemens.  
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...