Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Διεκόπη για τις 25 Νοεμβρίου η δίκη Μαντέλη

Διεκόπη για τις 25 Νοεμβρίου η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, εξαιτίας της αποχής από τα καθήκοντά τους των δικαστικών υπαλλήλων.


Η δική διεκόπη λόγω των κινητοποιήσεων στο χώρο της δικαιοσύνης – δικαστών και δικηγόρων - με αφορμή το αιματηρό περιστατικό της Παρασκευής, κατά το οποίο ένας άνδρας μαχαίρωσε τη γραμματέα της 28ης τακτικής ανακρίτριας.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο πρώην υπουργός νομιμοποίησε παράνομα 450.000 μάρκα που έλαβε το 1998 και το 2000 από τον γερμανικό κολοσσό για την υπογραφή το 1997 της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ που αφορούσε στην ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.

Στο εδώλιο μαζί με τον Τάσο Μαντέλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν ήταν «μίζα» αλλά «προεκλογική χορηγία», πρόκειται να καθίσουν οι Γεώργιος Τσουγκράνης κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens και Αριστείδης Μαντάς στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013) τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό στη Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «ROCOS»,ο κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης. Μέρος των χρημάτων αυτών διακινήθηκε στη συνέχεια μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της κ. Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του πρώην υπουργού διαχωρίστηκε από την ογκώδη δικογραφία για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, μπροστά στον κίνδυνο παραγραφής, έπειτα από σχετικό αίτημα των εφετών ειδικών ανακριτών, που χειρίζονται όλα τα σκέλη της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...