Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σε 48ωρη πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι από την Πέμπτη

Αποχή των δικηγόρων της χώρας την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Οι δικηγόροι αντιδρούν στις κατατεθείσες υπό ψήφιση διατάξεις περί Επικουρικού Κεφαλαίου, στην επιχειρούμενη ένταξη του Τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, στα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών και στον «στρεβλό τρόπο» με τον οποίο γίνεται αντιληπτή στην χώρα μας η δήθεν αναγκαιότητα απελευθέρωσης του δικηγορικού λειτουργήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής οι δικηγόροι ζητούν από τους βουλευτές να απέχουν από νομοθετικές πρωτοβουλίες «που φαλκιδεύουν το κράτος δικαίου και το εν γένει δικαιικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...