Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Απόρριψη προσφυγής της Μονής Βατοπεδίου για τη λίμνη Βιστωνίδα

Το Γ' Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ' αριθμ. 608/2012 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους, με την οποία ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Θράκης (υπ' αριθμ. 660/2009) που έκρινε ότι νόμιμα δημοσιεύθηκε, μετά από τέσσερα χρόνια, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας.

Η επίμαχη υπόθεση συζητήθηκε στις 5.11.2003 και η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης (87/2008) δεν δημοσιεύθηκε μετά τη διάσκεψη των δικαστών, καθώς υπήρξε συμβιβασμός μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής.

Στη συνέχεια ακολούθησε παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά και του τότε επιθεωρητή δικαστηρίων και αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννη Παπανικολάου, με αποτέλεσμα να δημοσιευθεί εν τέλει η επίμαχη απόφαση με καθυστέρηση τεσσάρων ετών.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση της Μονής για τυπικούς λόγους.

Ειδικά, οι δικαστές έκριναν ότι η απόφαση του Εφετείου Θράκης δεν μπορεί να αναιρεθεί, καθώς δεν είναι οριστική απόφαση (υπάρχει και επόμενος βαθμός κρίσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...