Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Χαράλαμπος Αθανασίου: «Θα δώσω τέλος στο πρόβλημα με τις προσωρινές διαταγές»

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης παρουσίασε την Πέμπτη ο νέος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 προέβλεψε συμφωνία των δύο κομμάτων της κυβέρνησης στο αντιρατσιστικό, μίλησε με καλά λόγια για τον προκάτοχό του, Αντώνη Ρουπακιώτη, αλλά και αποκάλυψε ότι στόχος του είναι να δώσει «ένα τέλος στις προσωρινές διαταγές που αναστέλλουν τις απολύσεις».

«Εχουμε ένα ζήτημα που δεν είναι μυστικό, με πολλούς εργαζόμενους που παίρνουν προσωρινές διαταγές και αναστέλλεται η απόλυσή τους» είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και προσέθεσε: «Δεν λέω ότι πρέπει να απολυθούν, αλλά δεν μπορούν να παίρνουν προσωρινές διαταγές. Πρέπει να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία της εκδίκασης αυτών των υποθέσεων. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τέλος. Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρόν οι προσωρινές διαταγές. Πρέπει να είμαστε μια ευνομούμενη Πολιτεία, ένα σοβαρό κράτος δικαίου και βεβαίως η προσωρινή διαταγή είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Πρέπει να βγει απόφαση. Απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων και επί της τακτικής αγωγής, και για να μην υπάρχει εκκρεμότητα για τους εργαζομένους, αν είναι να δικαιώνονται, και για να γνωρίζει το κράτος τον προγραμματισμό του. Δεν μπορεί, δηλαδή, να είναι σε ομηρία και ο εργοδότης – ενδεχομένως το Δημόσιο – και ο εργαζόμενος. Πρέπει να διεκπεραιώνονται γρήγορα οι υποθέσεις αυτές» τόνισε.

Ο ίδιος, μιλώντας για τον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος είχε αποχωρήσει με αιχμές από το υπουργείο την περασμένη Τρίτη, δήλωσε: «Δεν ήταν σε ακινησία το υπουργείο Δικαιοσύνης με τον κ. Ρουπακιώτη. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και ήδη έχω παραλάβει τρία-τέσσερα βασικά νομοθετήματα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο».

Οσο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Χαρ. Αθανασίου είπε:«Το αντιρατσιστικό πιστεύω ότι, με τις δύο προτάσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, θα προχωρήσει και θα αμβλυνθούν οι διαφορές, δεν είναι ουσίας. Δεν είναι αγεφύρωτες. Βέβαια, δεν έχω ασχοληθεί με το ζήτημα, διότι δεν είναι πρωτεύον. Αυτό που τρέχω είναι κάποιες υποχρεώσεις που προκύπτουν από το Μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...