Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κάθειρξη επτά ετών με αναστολή στον Π. Μαντούβαλο από το Εφετείο

Κάθειρξη επτά ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρο Μαντούβαλο, ο οποίος κατηγορούνταν για το αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα.

Το δικαστήριο χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον πρώην βουλευτή και υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, τον καταδίκασε σε επταετή κάθειρξη. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Π. Μαντούβαλο για τρία έτη.

Ο πρώην βουλευτής κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αν και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας στην τοποθέτησή του στο δικαστήριο υποστήριξε ότι τα επτά εκατομμύρια δραχμές κατατέθηκαν στο λογαριασμό του τότε ανακριτή Ε. Καλούση από τον δικηγόρο Χρ. Χατζηπαναγιώτου (σσ. έχει αθωωθεί) κατ' εντολή του Π. Μαντούβαλου.

Στην απολογία του, ωστόσο, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως την περίοδο εκείνη απουσίαζε στη Ρουμανία, ενώ χαρακτήρισε τον φυγόδικο Ι. Μπολέτση, που ήδη έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση, «σκοτεινό πρόσωπο» και «περίεργη προσωπικότητα».

Σημειώνεται ότι Ι. Μπολέτσης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη δίκη για την ίδια υπόθεση, είχε μιλήσει στο δικαστήριο για νέο κύκλωμα. Μάλιστα, είχε καταγγείλει τον τότε πρόεδρο του δικαστηρίου, Γ. Ευσταθίου, για «εκβίαση, προκειμένου να μου αποσπάσει χρήματα για την απαλλαγή μου», εμπλέκοντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη ως ενδιάμεσο, αλλά και τον Π. Μαντούβαλο που, όπως είχε ισχυριστεί, «γνώριζε τι γινόταν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».

Πάντως, το πρώτο δικαστήριο είχε αθωώσει τον Π. Μαντούβαλο. Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεσε κατά της αθωωτικής απόφασης. Έτσι, ο βουλευτής οδηγήθηκε και πάλι σε νέα δίκη, η οποία και κατέληξε στο να του επιβληθεί κάθειρξη επτά ετών με αναστολή.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...