Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Δυσαρέσκεια Ρουπακιώτη για το «πάγωμα» του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου


Αιχμές αναφορικά με την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου άφησε την Κυριακή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «την Παρασκευή, για πρώτη φορά, όταν ολοκληρώθηκε το νομοσχέδιο, απεστάλη στην Γενική Γραμματεία, στον υπουργό Επικρατείας, καθώς επίσης και στα κόμματα του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εάν προηγουμένως δεν γινόντουσαν οι πρώτες παρατηρήσεις, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έπρεπε - και γι΄ αυτό και δεν έγινε - να δοθεί στη δημοσιότητα».

Ο Αντ. Ρουπακιώτης δήλωσε ανοικτά ότι ουδείς τον ενημέρωσε πως το νομοσχέδιο «αποσύρεται»  ενώ πρόσθεσε: «Επιλέγω να υπερασπιστώ το έργο μας και απευθύνω παράκληση μέσω του σταθμού σας. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός. Δεύτερον, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι υπουργοί των τριών κομμάτων ή τουλάχιστον οι υπουργοί που πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά ή τουλάχιστον εγώ, δουλεύω για τη συνοχή της κυβέρνησης και στο πεδίο μου, στην ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, είμαι υπουργός Δικαιοσύνης, με τις δικαιοπολιτικές μου αναφορές, οι οποίες δεν διεκδικούν να διαμορφώσουν ένα ιδεολογικό πεδίο μακριά από αυτό που η κοινωνία ζητάει και οι ανάγκες απαιτούν. Αυτό ας το σκεφτούν. Και να αποφεύγουν να κάνουν τη μέρα νύχτα και να αποφεύγουν, μέσω των γνωστών διαρροών, να διαστρεβλώνουν τα πράγματα. Από την στιγμή που εκείνοι εκτίμησαν ότι για κάποιους λόγους πρέπει να κρατηθεί το νομοσχέδιο, εγώ θα το σεβαστώ, αλλά είναι λόγοι που αφορούν εκείνους που το αποφάσισαν και όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης».
 
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εκποιούνται οι περιουσίες των υποδίκων για ξέπλυμα χρήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Υπάρχουν ρυθμίσεις, όχι τόσο ανελαστικές. Ο βασικός άξονας είναι ότι μέχρι τώρα υπήρχε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εκείνων οι οποίοι ήταν ύποπτοι για διάπραξη συγκεκριμένων εγκλημάτων. Κι εκεί πάγωναν αυτά. Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με άλλα υπουργεία επιδιώκει, αφού έτσι κι αλλιώς είναι κατασχεμένα και παγώνουν, να έχει την δυνατότητα το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι ΟΤΑ να τα αξιοποιούν. Και σε περίπτωση που απαλλαγεί εκείνος, τότε θα παίρνει τα οικονομικά μεγέθη, τα οποία αντιστοιχούν, αφού όμως συμψηφιστούν ενδεχόμενες οφειλές του προς το Δημόσιο.. Δεν μπορεί να εκποιηθεί, όμως, κάτι το οποίο δεν μπορεί μετά να αντικατασταθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...