Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Λιγότερα χρήματα... λιγότερες δίκες

Ένα διαφορετικό τοπίο στο δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη με ... επικίνδυνες κοινωνικές προεκτάσεις διαμορφώνεται στην Κρήτη. Το αυξημένο κόστος και οι επιπλέον επιβαρύνσεις για την προσφυγή σε οποιοδήποτε δικαστήριο, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους περισσότερους πολίτες που, στη δίνη της κρίσης, αδυνατούν να καλύψουν το κόστος.

Το τελευταίο διάστημα αυτό που παρατηρείται από το νομικό κόσμο του νησιού είναι η αδυναμία μιας μεγάλης μερίδας πολιτών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της δίκης. Οι επιπλέον επιβαρύνσεις στερούν το δικαίωμα πολιτών να προσφύγουν στα Δικαστήρια, επισημαίνουν οι δικηγορικοί σύλλογοι του νησιού που προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και από την Τρίτη έχουν κατεβάσει ... ρολά στις δικαστικές αίθουσες του νησιού.

Αυτό που τονίζουν είναι ότι με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης, η δικαιοσύνη γίνεται προνόμιο των πλουσίων. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κρήτης θεωρούν ότι οι αυξήσεις είναι αντισυνταγματικές, καθιστούν τη Δικαιοσύνη προνόμιο των πλουσίων και προτίθενται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάργησή τους.Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...