Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«Επιχειρείται υποβάθμιση της Δικαιοσύνης», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών

«Μετά την κατάρρευση της νοηματοδότησης του πολιτικού βίου και την αποδόμηση της κοινωνίας που επήλθε με την λήψη των οικονομικών μέτρων, επιχειρείται και η υποβάθμιση της Δικαιοσύνης, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο». Αυτό δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αρεοπαγίτης, Χαράλαμπος Αθανασίου και προσέθεσε: «Το φρόνημα των δικαστών δεν κάμπτεται από επιθέσεις προετοιμασίας για οικονομικές περικοπές».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε: «Οι δικαστές συμπαρίστανται στον μαστιζόμενο από την οικονομική ανέχεια λαό και έχουν επιδείξει τις ευαισθησίες εκείνες (απόφαση για συμβασιούχους) που τους καταξιώνουν στη συνείδησή του».

Και κατέληξε ο κ. Αθανασίου: «Όμως, πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών τους (40% περίπου), αν και έχουν μισθολόγιο προβλεπόμενο από το Σύνταγμα, το οποίο είναι ειδικό, το μεν λόγω της φύσεως τους λειτουργήματός τους, το δε διότι εργάζονται πέραν του συνήθους ωραρίου, καθώς και γιορτές και αργίες».

Παράλληλα, έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 στις 9.30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Τα «καυτά» θέματα που θα απασχολήσουν τους δικαστές και τους εισαγγελείς είναι η συνεχής υποβάθμισή τους, η ένταξή τους στο ΙΚΑ και η οικονομική μεταχείρισή τους από την πλευρά της πολιτείας, καθώς μάλιστα φημολογείται και νέα μείωση των αποδοχών τους.

Επίσης, θα τους απασχολήσει και το ζήτημα της επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης και ειδικά οι συνθήκες απονομής της, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων και η αύξησή τους στο αναγκαίο μέτρο, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών καθώς και οι δικαστικές διακοπές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...