Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

«Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη συνεισφέρει τον οβολόν τους», δηλώνει η ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών

Μετά το έντονο κλίμα που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη και την παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή για συνεισφορά του οβολού των δικαστικών και τις δηλώσεις του περί «αρνησιδικίας με τερτίπια», συνήλθε σήμερα, Πέμπτη, η ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλώνοντας ότι «οι δημόσιες επικρίσεις και οι μειωτικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί από δημόσιους και άλλους παράγοντες εναντίον των δικαστικών λειτουργών μπορεί να εκληφθούν ως απόπειρα επηρεασμού και ενέχουν επέμβαση στην προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, γι' αυτό και είναι καταδικαστέες.

Όπως σημειώνει, η ολομέλεια της εισαγγελίας, προς, δε, είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν την εντύπωση ότι στοχεύουν στην επικυριαρχία της εκτελεστικής εξουσίας πάνω στη Δικαιοσύνη, πράγμα συνταγματικά ανεπίτρεπτο. Εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και μειωτικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση σε μια δικαιοκρατούμενη πολιτεία. Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Ενώσεως Αντιεισαγγελέων και της Ένωσης των Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας επισημαίνοντας ότι οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη συνεισφέρει τον οβολόν τους, συμμετέχοντας στις θυσίες του ελληνικού λαού στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα με περικοπή των αποδοχών μας σε ποσοστό 38,5%.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιθέσεις αυτές και τυχόν άλλες δεν επηρεάζουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και δεν μας εμποδίζουν να υπερασπιζόμεθα το Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά το Σύνταγμα και του νόμους».www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...