Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Έρευνα της εισαγγελίας για το δημοσίευμα του Spiegel

Der SpiegelImage via WikipediaΚατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου για τα δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Υπενθυμίζεται ότι τα δημοσιεύματα μιλούσαν για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και έξοδο της Ελλάδος από την ευρωζώνη.
Η έρευνα έχει ως αντικείμενο τη διαπίστωση του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Το δημοσίευμα του Spiegel είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε το Σάββατο ότι τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι προβοκατόρικα, και εξυπηρετούν όσους επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της χώρας μας.
«Δεν τέθηκε, ούτε τίθεται, θέμα εξόδου από το ευρώ» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το Σάββατο. Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Spiegel περί εξόδου από την ευρωζώνη, έκανε λόγο για «απίθανη ιστορία» και για «επικίνδυνο και αστείο δημοσίευμα».
Στο μεταξύ, υποδεχόμενος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, του είπε: «Δεχόμαστε ανελέητη επίθεση, κατασκευασμένη». Ο διοικητής της ΤτΕ του ανταπάντησε, «χρειάζεται ψυχραιμία από τους πολίτες και σύνεση. Οι καιροί είναι πονηροί».skai
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...