Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Συγκροτούνται διοικητικά δικαστήρια

Τη συγκρότηση διοικητικών δικαστηρίων στα οποία θα εκδικάζονται με διαδικασίες-εξπρές φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν αιφνιδιαστικά -την Τετάρτη- οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης στο σχέδιο νόμου για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών και την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, που συζητείται στη Βουλή.

Στόχος των τμημάτων αυτών, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η δίωξη των φοροφυγάδων.

Προϋπόθεση για τη σύστασή τους η τροποποίηση του κανονισμού των δικαστηρίων, που θα γίνεται με απόφαση της Ολομέλειας του κάθε Διοικητικού Πρωτοδικείου και Εφετείου.

Τα τμήματα αυτά θα συγκροτούνται με απόφαση της Διεύθυνσης του Τριμελούς Συμβουλίου ή του προϊσταμένου του δικαστηρίου και θα εκδικάζουν διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή της νομοθεσίας για τους φόρους, τους δασμούς, τις εισφορές, τα τέλη και τα συναφή δικαιώματα του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.

Προϋπόθεση για τη σύσταση των ειδικών αυτών τμημάτων είναι η τροποποίηση του κανονισμού των δικαστηρίων, που θα γίνεται με απόφαση της Ολομέλειας του κάθε Διοικητικού Πρωτοδικείου και Εφετείου. Στην περίπτωση που δεν εγκριθεί η τροποποίηση του κανονισμού, τα τμήματα παύουν να λειτουργούν από το επόμενο δικαστικό έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...